Originálny recept, ktorý je čerešničkou na torte každej oslavy. Táto jednohubka si vás získa svojou lahodnou chuťou a odvážnou receptúrou. Budete ju milovať. Baklažán s mäsom v cestíčku sú delikatesou, ktorú si nepripraví len tak hocikto.
1 baklažán
150 g mletého hovädzieho mäsa
150 g mletého bravčového mäsa
1 nožička zelenej cibuľky
1 ČL sezamu
1 PL sójovej omáčky
soľ a korenie podľa chuti
1 vajce
100 ml mlieka, prípadne bieleho jogurtu
100 g hladkej múky
Baklažán si zvrchu opláchnite a osušte. Do celého baklažánu urobte zárezy, ako vidíte na obrázku, no dbajte, aby baklažán držal pokope, nesmie sa rozpadnúť. Dostanete niečo ako harmoniku. Potom ich rozkrájajte na dvojice, teda tak, aby ostali vždy dva kúsky spojené. Posypte ich soľou a nechajte stiecť z vody.
Pripravte si mäsovú plnku. Zmiešajte hovädzie a bravčové mäso, osoľte a okoreňte, pridajte na drobno nasekanú zelenú cibuľku, sójovú omáčku, sezamové semienka a dobre premiešajte. Do každej dvojice baklažánu dajte približne za lyžicu mäsovej plnky.
Na záver si pripravte cestíčko zmiešaním múky, vajca a mlieka, alebo jogurtu. Naplnené baklažány do neho namočte a vyprážajte v horúcom oleji 3-5 minút z každej strany. Podávajte ešte horúce so studeným jogurtovým dresingom. Prajeme dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (M), sovkusom.ru