Mnohí z nás milujú pečivo, ale mnohí z ás si uvedomujú aj to, že nie je príliš zdravé. A to hlavne, keď si ho kupujete v obchode a vlastne neviete, čo v ňom skutočne je. Vynikajúcu zdravšiu verziu bagetiek si môžete pripraviť aj doma, stačí mať správny recept. My sme ten náš našli na sociálnych sieťach.
Na bagetky zo špaldovej múky budeme potrebovať
- 200 gramov špaldovej múky
- 300 gramov hladkej múky
- 2 ČL soli
- 1 ČL cukru
- 21 gramov droždia
- 250 mililitrov vlažnej vody
- 40 gramov bravčovej masti
Bagetky zo špaldovej múky si pripravíme nasledovne
- Pripravíme si kvások, zmiešame si cukor, droždie a vodu, zamiešame.
- Následne si vymiesime cesto, ak je potrebné, pridávame vodu.
- Necháme kysnúť aspoň polhodinu, následne rozdelíme na tri bochníky.
- Každý bochník si vytvarujeme do tvaru, aký chceme, zakryjeme utierkou a necháme kysnúť ešte aspoň ďalšiu polhodinu a viac.
- Rúru si zohrejeme na 250 stupňov.
- Pred pečením potrieme bagetky vodou a môžeme posypať sezamom alebo čím chceme.
- Ak máte radi, keď je vrch bagetky chrumkavý, môžete počas pečenia ešte potierať studenou vodou.
- Bagetky sú upečené vtedy, keď po nich poklepete a počujete dutý zvuk.