Bábovka trochu inak

Loading...
(0 / 5)

Na tento skvelý recept sme narazili v našej obľúbenej skupine Recepty a rady do kuchyne a prišla s ním pani Alžbeta. Na bábovku sa chystám už dlho, no hľadala som recept, ktorý by ju trochu ozvláštnil. Túto jednoduchú bábovku budete chcieť vyskúšať hneď. Je plnená nutelou, no pokojne zvoľte aj džem alebo tvaroh, mak či orechy. Zamilujete sa po prvom ochutnaní a ešte k tomu aj dobre vyzerá.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ᐯEᖇOᑎIKᗩ (@werusska) on

Na bábovku budeme potrebovať:

  • 500 gramov hladkej múky
  • 3 PL práškového cukru
  • štipku soli
  • 35 gramov droždia
  • 1/2 deci oleja
  • nutellu alebo inú plnku

Bábovku pripravíme nasledovne:

  • Do misky si nasypeme preosiatu múku a pridáme aj všetky ostatné suroviny. Rukami miesime cesto, máme to namiesto posilňovne v prípade, že nemáme kuchynského robota, ktorý by to urobil za nás. Cesto si necháme chvíľku, cca 30 minút nakysnúť pod utierkou.
  • Následne ho rozvaľkáme na pomúčenej doske a vyrežeme si štvorčeky. Do každého štvorčeka dáme lyžičku nutelly, zabalíme a vyguľkáme. Jednotlivé guľky naukladáme do vymastenej formy na bábovku a opäť necháme asi 15 minút podkysnúť.
  • Bábovku pečieme pri teplote 180 stupňov asi 45 minút. Potom už stačí len vyklopiť a nakrájať. Dobrú chuť.

Lucia M.

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x