Bábovka bez múky

Loading...
(2.3 / 5)

Bábovka je koláč, ktorý piekli už vaše staré mamy a dnes je taktiež veľmi populárna vo všetkých domácnostiach. Jednoduchý koláč, do ktorého môžete pridať akúkoľvek ingredienciu navyše a bude úžasný! My vám prinášame o čosi vylepšený recept na lahodnú bábovku. Tento neobsahuje múku.

Budeme potrebovať:

200 g bieleho jogurtu

100 g cukru

2 jablká

1 lyžičku citrónovej šťavy

1 polievkovú lyžicu práškového cukru

200 g krupicovej kaše

2 ks vajíčok

vanilkový cukor

1 lyžička prášku do pečiva

Postup:

V miske si zmiešajte krupicovú kašu, jogurt a oba cukre. Zmes nechajte v chladničke približne 30 minút. Zatiaľ si očistite a nastrúhajte jablká a polejte ich citrónovou šťavou. Do vychladeného cesta pridajte vaječný žĺtok a jablká. Bábovkovú formu si vytrite rastlinných olejom alebo maslom. Nalejte cesto a pečte na 180 stupňoch po dobu 35-40 minút. Upečený koláč posypte práškovým cukrom. Dobrú chuť.

Gabriela, sovkusom

Chutil ti tento recept?

komentárov

x