Bábovka je koláč, ktorý piekli už vaše staré mamy a dnes je taktiež veľmi populárna vo všetkých domácnostiach. Jednoduchý koláč, do ktorého môžete pridať akúkoľvek ingredienciu navyše a bude úžasný! My vám prinášame o čosi vylepšený recept na lahodnú bábovku. Tento neobsahuje múku.
200 g bieleho jogurtu
100 g cukru
2 jablká
1 lyžičku citrónovej šťavy
1 polievkovú lyžicu práškového cukru
200 g krupicovej kaše
2 ks vajíčok
vanilkový cukor
1 lyžička prášku do pečiva
V miske si zmiešajte krupicovú kašu, jogurt a oba cukre. Zmes nechajte v chladničke približne 30 minút. Zatiaľ si očistite a nastrúhajte jablká a polejte ich citrónovou šťavou. Do vychladeného cesta pridajte vaječný žĺtok a jablká. Bábovkovú formu si vytrite rastlinných olejom alebo maslom. Nalejte cesto a pečte na 180 stupňoch po dobu 35-40 minút. Upečený koláč posypte práškovým cukrom. Dobrú chuť.
Gabriela, sovkusom