Babičkine medové rezy

Loading...
(0 / 5)

Sladké je jednoducho niečo, čo sa považuje za neresť, ale napriek tomu sa ho dokáže vzdať len veľmi málo ľudí. Jedným z najobľúbenejších je určite medový rez. Takto si ho pripravíte podľa tradičného receptu ako od babičky.

Na medové rezy budeme potrebovať

  • vajce
  • 50 gramov masla
  • 150 gramov práškového cukru
  • 2 PL medu
  • 1 ČL sódy bikarbóny
  • 450 gramov hladkej múky

Na plnku

  • pollitra mlieka
  • 4 PL polohrubej múky
  • 2 vajcia
  • 120 gramov práškového cukru
  • 250 gramov masla
  • 1 vanilkový cukor

Medové rezy si pripravíme nasledovne

  • Vajce, maslo, cukor, med a bikarbónu šľaháme nad parou asi 10 minút. Potom si pripravíme múku, ktorú zmiešame s vyšľahanou zmesou. Ak je cesto veľmi husté, pridáme trochu mlieka.
  • Cesto si následne rozdelíme na tri časti a vyvaľkáme na takú veľkosť, aký máme plech.
  • Upečieme ich, ale dávame pozor, aby zostali jednotlivé časti po upečení bledé.
  • Následne si pripravíme plnku z mlieka, múky a vajíčok si spravíme hustú plnku. Necháme ju potom vychladnúť. Následne si dobre vymiešame cukor, maslo a po kúsku pridávame plnku.
  • Plnkou to naplníme a necháme postáť cez noc. Následne môžeme potrieť lekvárom a natrieť čokoládovou polevou.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x