Sladké je jednoducho niečo, čo sa považuje za neresť, ale napriek tomu sa ho dokáže vzdať len veľmi málo ľudí. Jedným z najobľúbenejších je určite medový rez. Takto si ho pripravíte podľa tradičného receptu ako od babičky.
Na medové rezy budeme potrebovať
- vajce
- 50 gramov masla
- 150 gramov práškového cukru
- 2 PL medu
- 1 ČL sódy bikarbóny
- 450 gramov hladkej múky
Na plnku
- pollitra mlieka
- 4 PL polohrubej múky
- 2 vajcia
- 120 gramov práškového cukru
- 250 gramov masla
- 1 vanilkový cukor
Medové rezy si pripravíme nasledovne
- Vajce, maslo, cukor, med a bikarbónu šľaháme nad parou asi 10 minút. Potom si pripravíme múku, ktorú zmiešame s vyšľahanou zmesou. Ak je cesto veľmi husté, pridáme trochu mlieka.
- Cesto si následne rozdelíme na tri časti a vyvaľkáme na takú veľkosť, aký máme plech.
- Upečieme ich, ale dávame pozor, aby zostali jednotlivé časti po upečení bledé.
- Následne si pripravíme plnku z mlieka, múky a vajíčok si spravíme hustú plnku. Necháme ju potom vychladnúť. Následne si dobre vymiešame cukor, maslo a po kúsku pridávame plnku.
- Plnkou to naplníme a necháme postáť cez noc. Následne môžeme potrieť lekvárom a natrieť čokoládovou polevou.