Existuje vôbec klasickejší sladký dezert ako bábovka? Mnohým sa spája so starými mamami, ktoré ich vedeli pripraviť úplne najlepšie. Vyskúšať ju môžete aj vy podľa jednoduchého hrnčekového receptu.
Na babičkinu hrnčekovú bábovku budeme potrebovať
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- 1 hrnček kryštálového cukru
- vanilkový cukor
- 1 hrnček mlieka
- polovicu hrnčeka oleja
- 2 celé vajíčka
- prášok do pečiva
- trochu citrónovej kôry
- štipka soli
- 2 lyžice kakaa
Babičkinu hrnčekovú bábovku si pripravíme nasledovne
- Najprv si vymiešame cukor s vajíčkami. Postupne pridávame mlieko, olej, citrónovú kôru.
- Potom si zmiešame múku a prášok do pečiva. Zmes potom pridávame a zmiešame.
- Potom vylejeme asi trištvrtinu cesta do formy. Do zvyšného cesta primiešame kakao a vylejeme do formy.
- Pečieme asi na 180 stupňov približne 30 minút.