Babičkina domáca fazuľačka

Loading...
(4.3 / 5)

Pamätáte si ako deti tie fantastické polievky, čo robili babičky na dedine vždy cez prázdniny? V živej pamäti ich máme aj my a preto sme sa rozhodli takúto polievku si nielen pripraviť vo vlastných domácnostiach, ale sa s týmto receptom podeliť aj s vami.

Pravdepodobne ste už takúto polievku aspoň raz v živote urobili aj vy, no nezaškodí sa inšpirovať aj tajomstvami z cudzej kuchyne. Niekedy nás prekvapia natoľko, že si ich osvojíme ako svoje vlastné. Aby ste polievku nemuseli dlho variť, nezabudnite si fazuľu aspoň pár hodín vopred namočiť.

Na babičkinu fazuľačku budete potrebovať:

400g bielej fazule

3 zemiaky

3l vody

1 cibuľa

1 mrkva

1 zeler

1 petržlen

1 PL hladkej múky na zahustenie

30ml slnečnicového oleja

čierne korenie od chuti

soľ od chuti

majorán od chuti

Postup prípravy:

Namočenú fazuľu si opláchnite. Dajte ju variť do osolenej vody a počkajte, kým nezačne mäknúť. Môže to trvať približne 30 minút, záleží aj od toho, ako dlho bola predtým namočená.

Medzitým si očistite a umyte zemiaky a nakrájajte ich na menšie kocky, aby sa rýchlejšie uvarili a zaoblili. Takisto si nakrájajte nadrobno cibuľu, ktorú môžete a nemusíte opiecť do zlatista na inej panvici. Mrkvu, zeler aj petržlen si nakrájajte na menšie kúsky a všetko spolu dajte variť k polomäkkej fazuli. Varte spolu asi 20 minút.

Keď bude fazuľa prevretá a zelenina a mäkká, rozmiešajte si v pohári múku s trochou vody a za stáleho miešania vlejte do polievky. Nezabudnite polievku po primiešaní múky miešať aspoň ďalšiu minútu, aby sa vám v polievke nevytvorili hrudky. Pridajte do polievky soľ a korenie a varte ešte niekoľko minút. Minútu pred koncom varenia prisypte majorán. Ten by sa nikdy nemal prisýpať do jedla skôr, ako na konci, pretože môže zhorknúť a celkom pokaziť chuť jedla.

Ak máte radi údeniny, pridajte do polievky spolu so zeleninou aj kúsok údenej šunky. Polievka bude po nej krásne voňať a pochvaľovať si budú aj chlapi. Prajeme dobrú chuť!

 (Monika), sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

x