Babičkin marhuľový koláč

Loading...
(0 / 5)

Ak ste fanúšikom kuchyne našich starých mám, určite si zamilujete aj tento tvarohovo-marhuľový koláč, ktorý chutí presne tak, ako si ho mnohí z nás pamätajú z detstva. Ovocia je momentálne dostatok, môžete sa po marhule vydať napríklad na najbližšiu tržnicu. Ak nemáte chuť na marhule, použite jablká, slivky alebo lesné ovocie, napríklad jahody. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Полезные вкусняшки (@ivanova_leppi) on

Na marhuľový koláč budeme potrebovať:

  • 400 gramov tvarohu
  • 2 vajíčka
  • 500 gramov marhúľ
  • 220 gramov cukru
  • vanilkový cukor
  • 300 gramov polohrubej múky
  • 120 gramov masla
  • trošku soli
  • 1 ČL prášku do pečiva

Postup:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Maria (@malinamaria2) on

  • Maslo si dáme na pár minút do mrazničky, aby nám dobre stuhlo a mohli sme ho nastrúhať. Keď máme jednotlivé kúsky nastrúhané v miske, pridáme k maslu aj múku, prášok do pečiva, 100 gramov cukru a soľ. Miešame rukami tak, aby sa nám maslo postupne medzi prstami roztopilo a vzniklo nám hladké suchšie cesto. To dáme ešte do chladničky asi na 15 minút.
  • Teraz si pripravíme tvarohovú plnku. Tvaroh vymiešame s vajíčkom, cukrom a vanilkovým cukrom. Marhule si odkôstkujeme, prekrojíme na polovice a umyjeme. Na vymastený plech nalejeme polovicu cesta a na cesto dáme tvaroh a na vrch ešte poukladáme marhule. Na vrch už ide len druhá polovica cesta. Koláč pečieme pri teplote 180 stupňov asi 45 minút. Necháme vychladnúť a podávame. Dobrú chuť.
Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x