Avokádové pesto

Loading...
(0 / 5)

Ak k avokádu pridáte parmezán alebo iný syr, napríklad kozí, bude mať až hodvábnu konzistenciu a dodáte pestu skvelú originálnu chuť. Pesto môžete pridať k cestovinám, do rizota, natrieť ho na bagetku alebo použiť ako zdravú verziu majonézy do vašich obľúbených sendvičov.

Budete potrebovať:

1 zväzok bazalky

2 zrelé avokáda

1/2 hrnčeka mletých orechov (vlašské, prípadne aj iné)

2 lyžice citrónovej šťavy

3 strúčiky cesnaku

1/2 soli

1/2 hrnčeka olivového oleja

Postup:

pumpsandiron.com

Celý postup je veľmi jednoduchý. Postačí, ak máte dobrý mixér, ktorý rozmixuje všetko na hladkú kašu. Všetky ingrediencie vložíme do mixéra a mixujeme, kým sa všetky suroviny nespoja. Hotové pesto vložíme do sklenených zaváraninových pohárov a dáme do chladničky, kde nám vydrží aj týždeň. Ak robíme dvoj alebo viacnásobnú dávku, pokojne môžeme pesto dať aj do mrazničky a budeme ho mať kedykoľvek po ruke. Dobrú chuť.

foodielovesfitness.com

zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), eatingwell.com

Chutil ti tento recept?

komentárov

x