Ak k avokádu pridáte parmezán alebo iný syr, napríklad kozí, bude mať až hodvábnu konzistenciu a dodáte pestu skvelú originálnu chuť. Pesto môžete pridať k cestovinám, do rizota, natrieť ho na bagetku alebo použiť ako zdravú verziu majonézy do vašich obľúbených sendvičov.
1 zväzok bazalky
2 zrelé avokáda
1/2 hrnčeka mletých orechov (vlašské, prípadne aj iné)
2 lyžice citrónovej šťavy
3 strúčiky cesnaku
1/2 soli
1/2 hrnčeka olivového oleja
Celý postup je veľmi jednoduchý. Postačí, ak máte dobrý mixér, ktorý rozmixuje všetko na hladkú kašu. Všetky ingrediencie vložíme do mixéra a mixujeme, kým sa všetky suroviny nespoja. Hotové pesto vložíme do sklenených zaváraninových pohárov a dáme do chladničky, kde nám vydrží aj týždeň. Ak robíme dvoj alebo viacnásobnú dávku, pokojne môžeme pesto dať aj do mrazničky a budeme ho mať kedykoľvek po ruke. Dobrú chuť.
zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), eatingwell.com