Anjelské slzy

Loading...
(3.8 / 5)

Poznáte nádherný koláč anjelské slzy? Je to zákusok, ktorý mnohí ľudia obľubujú, no má aj naozaj krásny názov. Nepatrí možno k tým jednoduchším, no určite si pochutnáte. Recept nám poslala pani Majka.

Na anjelské slzy budeme potrebovať

  • 150 gramov hladkej múky
  • 80 gramov masla
  • 2 PL práškového cukru
  • štipka soli
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • žĺtok
  • 1 PL jogurtu
  • 4 bielka + 4 PL kryštálového cukru (na sneh)

Na plnku

  • 500 gramov tvarohu
  • 100 gramov kyslej smotany
  • 3 žĺtka
  • 150 gramov práškového cukru
  • vanilkový cukor
  • 3 PL detskej krupice

Anjelské slzy si pripravíme nasledovne

  • Najprv si pripravíme cesto. Múku zmiešame s cukrom, soľou a práškom do pečiva. Potom pridáme maslo, ktoré si nakrájame.
  • Následne pridáme žĺtok a jogurt. Vymiešame na cesto, ale miešame len dokým sa nám nespoja všetky ingrediencie.
  • Cesto zabalíme a odložíme aspoň na polhodinu.
  • Pripravíme si plnku. Tvaroh rozpučíme, pridáme smotanu, žĺtky a cukor, všetko si premiešame. Na konci pridáme krupicu a necháme postáť.
  • Kým plnka stojí, vyberieme si cesto, ktoré rozvaľkáme, dáme na plech na pečenie a na pár minút odložíme do mrazničky.
  • Potom na 180 stupňoch pečieme zamrznuté cesto 15 minút. Následne ho vyberieme, znížime teplotu na 160 a rozotrieme plnku. Pečieme 30 minút.
  • Medzitým si z bielok pripravíme sneh. Keď vyberieme koláč z rúry, sneh rozotrieme na vrch koláča.
  • Potom vrátime do rúry. Aby sme spravili slzy, rúru vypneme, chvíľu necháme vetrať a vrátime do teplej rúry na nejaké dve hodiny.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x