Americké palacinky s makom

(3 / 5)

Tradičné palacinky na rôzne spôsoby poznáme všetci. Dokonca si mnohí obľúbili aj americké palacinky alebo ak chcete pancakes, ktoré sú nadýchanejšie, hrubšie a väčšinou sa podávajú s ovocím a poliate javorovým sirupom. Do dnešného palacinkového cesta pridáme vynikajúci mak a podávať ich môžete naozaj s čímkoľvek. S fantastickým domácim džemom, čerstvými jahodami, čučoriedkami alebo s bielym jogurtom či nutellou. Fantázii sa medze nekladú.

Budeme potrebovať:

185 gramov polohrubej múky

1 PL cukru

1 prášok do pečiva

3 PL maku

trošku soli

350 ml mlieka

2 ČL citrónovej kôry

1 vajíčko

štipka škorice

kokosový olej

Postup:

V miske si zmiešame všetky suroviny okrem oleja a vypracujeme hutnejšie cesto. Keď nám začne trošku bublinkovať vieme, že je správne pripravené. Na vymiešanie cesta je najlepšie použiť mixér s metličkami, ktorý urobí všetku prácu za vás. Na smaženie palaciniek je najlepšia panvica s nelepivým povrchom, na ktorú nám stačí naozaj len štipka oleja. Palacinky opečieme z každej strany a naukladáme ich na seba. Stačí nám dať jednu naberačku, budú menšie, no vláčne s cestom nafúknutým ako obláčik. Dobrú chuť.

zdroj titulnej fotky: instagram, Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x