Tradičné palacinky na rôzne spôsoby poznáme všetci. Dokonca si mnohí obľúbili aj americké palacinky alebo ak chcete pancakes, ktoré sú nadýchanejšie, hrubšie a väčšinou sa podávajú s ovocím a poliate javorovým sirupom. Do dnešného palacinkového cesta pridáme vynikajúci mak a podávať ich môžete naozaj s čímkoľvek. S fantastickým domácim džemom, čerstvými jahodami, čučoriedkami alebo s bielym jogurtom či nutellou. Fantázii sa medze nekladú.
- 185 gramov polohrubej múky
- 1 PL cukru
- 1 prášok do pečiva
- 3 PL maku
- trošku soli
- 350 ml mlieka
- 2 ČL citrónovej kôry
- 1 vajíčko
- štipka škorice
- kokosový olej
Postup:
- V miske si zmiešame všetky suroviny okrem oleja a vypracujeme hutnejšie cesto. Keď nám začne trošku bublinkovať vieme, že je správne pripravené.
- Na vymiešanie cesta je najlepšie použiť mixér s metličkami, ktorý urobí všetku prácu za vás. Na smaženie palaciniek je najlepšia panvica s nelepivým povrchom, na ktorú nám stačí naozaj len štipka oleja.
- Palacinky opečieme z každej strany a naukladáme ich na seba. Stačí nám dať jednu naberačku, budú menšie, no vláčne s cestom nafúknutým ako obláčik. Dobrú chuť.
zdroj titulnej fotky: instagram, Lucia M.