Ako pripraviť mini Indiánky

Loading...
(5 / 5)

Indiánky sú chutným dezertom, na ktorý nepotrebujete žiadne špeciálne suroviny. Na prípravu potrebujete však istú dávku zručnosti a trpezlivosti. Výsledok však dostane. Stačí bielkový krém dobre vyšľahať, aplikovať na piškótu a už len omočiť v čokoláde. Ak ich chcete vyskúšať, tu je podrobný návod ako na to.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FiorDiLevante (@fiordilevante) on

Budeme potrebovať:

  • 250 gramov cukru
  • 4 bielka
  • džem podľa chuti
  • čokoláda
  • piškóty

Postup:

  • Do hrnca dáme variť vodu. Pripravíme si misku s hrubším dnom, ktorá nám zapadne do hrnca. Dáme do nej bielky a cukor a šľaháme mixérom. Šľaháme dovtedy, kým nám nevznikne hustá a lesklá hmota. Keď nám bielky zhustnú, môžeme ich pokvapkať troškou citrónovej šťavy. Potom do peny zašľaháme trošku džemu.
  • Nachystáme si piškóty a potravinárske vrecko. Penu nanesieme na piškótu a necháme ich dobre stuhnúť na chladnom mieste aj niekoľko hodín. Následne už indiánky omočíme v rozpustenej čokoláde a necháme uschnúť. Skladujeme v chladničke. Dobrú chuť.

foto: instagram, Lucia M.

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x