Indiánky sú chutným dezertom, na ktorý nepotrebujete žiadne špeciálne suroviny. Na prípravu potrebujete však istú dávku zručnosti a trpezlivosti. Výsledok však dostane. Stačí bielkový krém dobre vyšľahať, aplikovať na piškótu a už len omočiť v čokoláde. Ak ich chcete vyskúšať, tu je podrobný návod ako na to.
Budeme potrebovať:
- 250 gramov cukru
- 4 bielka
- džem podľa chuti
- čokoláda
- piškóty
Postup:
- Do hrnca dáme variť vodu. Pripravíme si misku s hrubším dnom, ktorá nám zapadne do hrnca. Dáme do nej bielky a cukor a šľaháme mixérom. Šľaháme dovtedy, kým nám nevznikne hustá a lesklá hmota. Keď nám bielky zhustnú, môžeme ich pokvapkať troškou citrónovej šťavy. Potom do peny zašľaháme trošku džemu.
- Nachystáme si piškóty a potravinárske vrecko. Penu nanesieme na piškótu a necháme ich dobre stuhnúť na chladnom mieste aj niekoľko hodín. Následne už indiánky omočíme v rozpustenej čokoláde a necháme uschnúť. Skladujeme v chladničke. Dobrú chuť.
foto: instagram, Lucia M.