Palacinky nemilujú len deti, ale aj dospelí. Keď ich doma urobíme, ide sa za nimi potrhať celá rodina, hlavne keď sú ešte teplé. Viete si predstaviť, že by sa za palacinkami trhali ešte viac? My áno a prezradíme vám ako. Tento recept je odskúšaný v našich kuchyniach a nedáme naň dopustiť.
Už nikdy nebudete pripravovať obyčajné palacinky len z múky, mlieka, cukru a vajec. Tieto palacinky si nevyžadujú žiadnu prácu naviac. Aby bola ich chuť dokonalá, pýtajú si len dve bežné prísady z vaše chladničky. Doprajte im ich a budete sa olizovať až za ušami.
Obľúbená a najmä neodmysliteľná prísada francúzskej kuchyne je maslo. Francúzi ho radi pridávajú všade a veľa. A vedia prečo. Maslo jedlá ohromne zjemní a dodá im bohatú chuť. Naše chuťové poháriky túto prísadu mimoriadne ocenia. Keď do klasického palacinkového cesta pridáte okrem masla ešte aj smotanu, nebudete veriť, čo jete. Cesto pripravujeme hrnčekovou metódou, pričom jedna šálka je 200ml potrebnej prísady.
5 vajec
2 šálky hladkej múky
1 šálka mlieka
1 šálka smotany na šľahanie
½ šálky práškového cukru
50g rozpusteného masla
štipku soli
1 balíček vanilkového cukru
Vlažné rozpustené maslo zmiešajte so všetkými ostatnými prísadami a vymiešame si jemné hladké cesto. Keď je cesto hotové, nechajte ho pár minút odležať a začnite vyprážať palacinky klasickým spôsobom.
Ak chcete docieliť naozaj lahodnú chuť, vyprážajte ich na masle. Francúzske palacinky sú oproti našim menšie a hrubšie. Prispôsobte tomu preto aj dávkovanie. Dávkuje radšej menej cesta a nerozlievajte ho po celej panvici.
Francúzi jedla palacinky zväčša s čerstvým ovocím a krémovou smotanou. Podávať ich ale môžete aj s množstvom iných krémov, alebo s obyčajnými no o to chutnejšími domácimi lekvármi. Prajeme dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (Monika), cafeblog.hu