Domáce fašírky inak

Loading...
(5 / 5)

Fašírky. Tradičné jedlo každej správnej slovenskej rodiny. I keď treba povedať, že dnes sa už častejšie pripravujú na dedinách, kde ľudia chovajú na mäso vlastné zvieratká. Keď si totiž kúpite mleté mäso z obchodu, nikdy neviete čo od neho čakať. Mäso však dnes nebude našou prioritou. Vedeli ste, že zaváraniny sa dajú použiť aj inde, než do koláčov?

ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu

Toto jedlo si jednoducho zamilujete. Fašírky s pridaním zemiakov, kyslých uhoriek a slaninky sú tou najlepšou vecou na svete. Zaobstarajte si teda dôveryhodné mleté mäso a poďte variť s nami. Ak vaši doma milujú fašírky tak, ako my, potom máte zarobené na úspech. Vďaka tomuto oživeniu v kuchyni budete zase raz za kráľovnú gazdiniek.

Na fašírky budeme potrebovať:

500g uvarených zemiakov

500g mletého mäsa

50g nadrobno nakrájanej slaninky

2-3ks väčších na drobno nakrájaných kyslých uhoriek

2 vajíčka

1 väčšiu cibuľu

4-5 PL lyžíc strúhanky

100ml mlieka

soľ a čierne korenie

cesnak (ak pridávate)

Postup prípravy:

Zemiaky si po uvarení ošúpte a nastrúhajte na jemnom strúhadle. Zmiešajte zemiaky s mäsom, na drobno nakrájanou cibuľkou, , koreninami, kyslou uhorkou a slaninkou. Poriadne premiešajte a začnite pridávať mlieko, vajíčka a nakoniec dostatočné množstvo strúhanky. Ak by vám bolo 4-5 PL lyžíc málo, nebojte sa pridať. Mäso bude mať korenistú chuť, takže nebudete cítiť nič mdlé, aj keď strúhanky prisypete viac. Nanajvýš sa vám fašírky opečú viac do chrumkava a budú mať lepšiu kôrku.

Rukami si vytvarujte jednotlivé fašírky, alebo mäsové guľky, podľa toho, v akej forme máte mäso radi. Guľky však treba opekať dlhšie, aby sa poriadne urobili aj zvnútra.

ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu

Vyprážajte na oleji a do zlatista. Podávajte napríklad s grilovanou zeleninou, alebo s pretlačenými zemiačikmi. Prajeme dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (Monika), ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu

Chutil ti tento recept?

komentárov

x