Šťavnatá zapekaná bravčovina so syrom

Loading...
(4.7 / 5)

Pri príprave bravčoviny je veľkou výhodou to, že v mäsa je obsiahnutých viacero častí rôznej šťavnatosti a mastnoty. Preto si aj tento recept môžete pripraviť presne podľa toho, ako budete mať chuť. V prípade, že varíte deťom a tie majú radšej chudšie a suchšie mäso, ideálne je karé. Pre milovníkov poriadnych porcií voľte prakticky čokoľvek. Pokojne aj krkovičku.

Budete potrebovať:

500g bravčového mäsa

250g tvrdého syra

100g šampiňónov

2 paradajky

majonéza podľa chuti

soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup prípravy:

Bravčové mäso si nakrájajte na rezne, podľa potreby ho očistite a umyte, potom vysušte papierovou utierkou. Mäso dobre vyklepte a posoľte. Pekáč si potrite slnečnicovým olejom a naň naukladajte mäso. Paradajky si narežte na rovnomerné plátky a ukladajte ich na mäso tak, aby ho čo najviac zakryli. Na ne nastrúhajte tvrdý syr, ale len polovicu z celkového množstva. Na syr naukladajte šampiňóny nakrájané na plátky a na ne natrite majonézu podľa chuti. Ešte raz podľa potreby osoľte a okoreňte a zasypte zvyšným syrom. Dajte piecť do rúry vyhriatej na 200 stupňov a pečte približne 25 minút. Prajeme dobrú chuť!

zdroj: sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

x