Vyprážané banány v škoricovom cestíčku

Loading...
(4.3 / 5)

Jedli ste už niekedy takú exotiku akou sú vyprážané banány? Nuž toto jedlo je v niektorých krajinách naozaj tradičným dezertom, ktorý neprekonajú žiadne torty, zákusky, ani cheesecaky. Banány sú voňavé a prirodzene sladké. Ak k nim dáte škoricu a tepelne ich upravíte, vybavia sa vám tie najexotickejšie chute.

Vyprážané banány sú jednoducho lahôdkou, ktorú stojí za to ochutnať a pripraviť ju malým maškrtníkom. Nikto nemôže povedať, že sú ktovieako zdravé, no takisto nemôže povedať ani, že sú nezdravé. Ak by sme si odmysleli vyprážanie, idú do nich samé zdravé a chutné veci. Vyskúšate to spolu s nami?

Budete potrebovať:

4 veľké banány

1 šálku hladkej múky

½ ČL prášku do pečiva

1 ČL mletej škorice

¼ šálky práškového cukru

štipka soli

1 šálka hladkého gréckeho jogurtu

1 vaječný bielok

rastlinný olej na vyprážanie

práškový cukor na ozdobu

Postup prípravy:

V miske si zmiešajte múku, prášok do pečiva, práškový cukor, štipku soli a mletú škoricu. Dobre pomiešajte a pridajte jogurt spolu s vaječným bielkom. Vyšľahajte jemné cestíčko. Banány si ošúpte a nakrájajte na niekoľko ľubovoľných dielov. Ideálne je, ak vám z jedného banánu vyjde približne 4-5 dielikov. V panvici si nechajte zohriať olej a medzitým banány po jednom namáčajte a obaľujte v sladkom cestíčku. Potom vyprážajte obvyklým spôsobom do zlatista z oboch strán. Do oleja vkladajte radšej menej banánov, pretože pri vysokej teplote sa rýchlo spália. Vypražené kúsky banánov ukladajte na tanier vyložený papierovým obrúskom, aby z nich stiekol prebytočný olej. Napoly vychladené ich posypte práškovým cukrom a podávajte ešte teplé. Prajeme príjemné maškrtenie!

zdroj: babskeveci.sk (M)

Chutil ti tento recept?

komentárov

x