Ak hľadáte skutočne dobrý recept na bielkový krém, potom ste tu správne.
250g kryštálového cukru
3 bielky
80ml vody
Štipku kyseliny citrónovej
Oddelíme si bielky od žĺtkov, pričom si dávame pozor, aby sa do bielkov nedostalo žiadne žĺtko. Pripravíme si hrniec, kde nasypeme cukor a nalejeme vodu. Za stáleho miešania privedieme k bodu varu. Keď nám zmes zovrie, znížime teplotu na minimum.
Z hmoty varíme sirup a to či je hotový zistíme tak, že ho kvapneme do studenej vody. Správny sirup bude pri kontakte s vodou držať tvar. Taktiež by sa z neho mali dať formovať guľôčky. Takáto konzistencia vznikne približne po 15 minútach varenia. Ak ju máme, do sirupu pridáme trošku kyseliny citrónovej a sirup poriadne zamiešame. Vyšľaháme bielky na tuhý sneh. Ešte horúci sirup pomaly zmiešame do tuhého snehu.
Zmes je potrebné nechať vychladnúť, no musíme ju ešte 15 minút miešať. Takže bude najlepšie, ak túto penu jemne domiešate pri otvorenom okne či na chladnejšom mieste.