Kuracie mäso je azda najčastejším druhom mäsa, ktoré zvykneme v našich končinách pripravovať. Je diétne, skvele zasýti a vieme ho pripraviť na množstvo spôsobov. Vďaka dnešnému receptu sa ho naučíte pripravovať najchrumkavejšie pod slnkom. Takejto lahôdke neodolá nikto!
Klasické kuracie rezne sú chrumkavé, no množstvo oleja, ktoré sa použije pri vyprážaní vsiakne do strúhanky a z diétneho kuraťa sa stáva kalorická bomba. Nasledujúci recept vám ukáže, ako pripraviť lahodne chrumkavé kura, ktoré je vo vnútri jemné a zároveň sa nemusíte báť o svoju prísne stráženú postavu.
1 kg kuracích pŕs bez kosti a kože
1 a pol šálky rozdrvených kukuričných lupienkov (cornflakes)
pol šálky parmezánu
1/4 čajovej lyžičky čierneho korenia
1 čajová lyžička sušeného cesnaku
soľ podľa chuti
2 vajcia (môžeme ich nahradiť roztopeným maslom)
Najprv si zapneme rúru na 200 stupňov, aby sa nám počas prípravy rozohriala. Kuracie prsia nakrájame na pásy. Vezmeme kukuričné lupienky (nesladené) a nasypeme ich do uzatvárateľného igelitového vrecka. Vrecko zavrieme a pomocou kuchynského valčeka „cornflakesy“ rozdrvíme. Veľkosť môže byť rôzna, ideálne by sme však mali vo výsledku získať jeden a pol šálky týchto rozdrvených lupienkov, v ktorých budeme mäso obaľovať.
Rozdrvené kukuričné lupienky vysypeme do misy, do ktorej pridáme parmezán, soľ, čierne korenie, cesnakové korenie a pokojne môžeme pridať aj rôzne bylinky, kurkumu alebo kari korenie či červenú papriku. Všetky suché ingrediencie spolu zmiešame. Potom si už len rozšľaháme vajíčka, do ktorých budeme jedlotlivé kusy mäsa máčať. Vajcia môžeme nahradiť roztopeným maslom, ktoré dodá mäsu neskutočne lahodnú chuť. Následne kusy mäsa obalíme v rozdrvených kukuričných lupienkoch a ukladáme na plech na pečenie, ktorý sme si vystlali alobalom.
Následne kusy mäsa naukladané vedľa seba (nie na sebe) pečieme v rúre asi 25 minút, pokiaľ nie sú chrumkavé. Podávame s prílohou, zeleninovým šalátom alebo s jogurtovým dresingom.
Prajeme vám dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (Jana L)