Netradičné prevedenie tohto receptu vás privedie k ešte netradičnejšej chuti. Ak milujete chrumkavú a dobre opečenú kuraciu kožu, potom si tento recept rozhodne nenechajte ujsť a dôsledne si ho zapíšte. Budú sa vám zbiehať slinky už len pri čítaní!
2 kuracie stehná
1 cibuľa
1 červená paprika
5-6 strúčikov cesnaku
1 vetvička petržlenovej vňate
½ vetvičky kôpru
1 vajce
soľ a korenie podľa chuti
olej
korenie na pečené kurča
Z kuracích stehien odrežte kožu tak, aby vám ostala celá v jednom kuse. Mäso pokrájajte na malé kocky, cibuľu na drobno, papriku takisto nadrobno a petržlen a kôpor nasekajte na primeranú veľkosť. Všetko spolu zmiešajte v miske a pretlačte cesnak. Nezabudnite na soľ a korenie. Do celej zmesi buchnite vajce a pomiešajte. Potom rozložte kožu zo stehien a naplňte ju zmesou. Zaviažte kožu tak, aby z nej zmes nevytiekla a dajte na panvicu s vyhriatym slnečnicovým olejom. Smažte dozlatista tak, aby bola koža celkom chrumkavá. Zvrchu ju okoreňte korením na pečené kurča. Podávajte s prílohou a teplé! Prajeme dobrú chuť!
(M)