Ak aj vy patríte k polievkovým mágom, potom tento recept rozhodne vyskúšajte. Stojí za to nielen pre nezvyčajnú chuť nezameniteľného domáceho vývaru, ale aj pre netradičnú kombináciu húb s hráškom. Použiť môžete šampiňóny ale aj nazbierané sušené hríby.
1,5kg kurčaťa
soľ a korenie podľa chuti
½ cibule
mrazenú zeleninovú zmes – mrkva, petržlen, karfiol
hríby podľa chuti
hrášok podľa chuti
petržlenová vňať podľa chuti
rezance
Kurča dobre poumývajte a oberte od chlpov, potom ho rozporciujte na 8 častí. Nechajte si zovrieť zhruba 2 litre vody a dajte do nej soľ, korenie (môže byť aj celé), nasekanú cibuľu nadrobno a kurča. Nechajte variť, kým je mäso čiastočne mäkké a potom pridajte zvyšnú zeleninu a očistené hríbiky. Tie nakrájajte na plátky, alebo polovice plátkov. Nechajte polievku uvariť, dochuťte koreninami a soľou a pridajte petržlenovú vňať. Vyvarené rezance dávajte na tanier zvlášť. Prajeme dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (M)