Kuracie pečienky väčšinou pripravujeme veľmi podobne – na cibuľke, prípadne restované. Tento recept však poznajú Taliani a my sme mali tú česť ochutnať ho raz dávnejšie počas dovolenky. Aké bolo naše prekvapenie, keď sme sa k nemu po rokoch opäť dostali a zase pocítili tú omamnú vôňu, ktorá stojí za všetky kuchárske drobné!
500g kuracích pečienok
150g mozzarelly
2 strúčiky cesnaku
2 paradajky
1 cibuľa
2 PL olivového oleja
soľ a korenie podľa chuti
2 štipky tymianu
150g tvrdého syra, alebo parmezánu
Pečienky si umyte a očistite a dajte ich zatiahnuť na rozohriaty olivový olej. Potom ich opekajte, kým nebudú celkom hotové. Približne 3-4 minúty predtým, než budú hotové do nich pretlačte cesnak. Pečienky preložte do zapekacej misky, posoľte ich a okoreňte, posypte tymianom. Paradajky oblanžírujte, teda urobte do nich krížik a zalejte ich vriacou vodou. Nechajte ich 2 minúty postáť a potom z nich stiahnite šupku. Nakrájajte ich na menšie kúsky a pridajte do misy s pečienkami. Mozzarellu si nakrájajte na rovnaké plátky a pokryte ňou pečienky. Na vrch nastrúhajte syr a pečte v rúre vyhriatej na 180 stupňov. Pečte, kým sa na syre neurobí chrumkavá zlatistá kôrka. Podávajte s opečenou bruschettou alebo čerstvým pečivom. Prajeme dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (M)