Mäsové guľky v paradajkovej omáčke

Loading...
(0 / 5)

Grécka kuchyňa okrem mnohého iného miluje a priam preferuje mleté mäso v rôznych formách a podobách. Dnes sme pre vás pripravili tradičné grécke mäsové guľky v paradajkovej omáčke, ktoré ocenia najmä milovníci fašírok v kombinácii so sladkou omáčkou.

Budete potrebovať:

500g mletého mäsa (bravčové alebo hovädzie)

3 PL polohrubej múky

150g pohánky

2 vajcia

2 cibule

3 PL slnečnicového oleja

soľ a korenie podľa chuti

paradajkový pretlak podľa chuti

strúhanku

cukor podľa chuti

1-2 bobkové listy

Postup prípravy:

Pohánku uvarte domäkka a nechajte vychladnúť. Medzitým si pripravte mleté mäso. Ak ste nekúpili hotovú zmes, pomeľte si mäso cez mlynček, pridajte jednu cibuľu nakrájanú nadrobno, vajcia, soľ a korenie a rukami vymiešajte mäsovú zmes.

V mixéri zmiešajte mleté mäso s pohánkou. A vyformujte šúľky  alebo guľky, ktoré potom obaľujte v múke, alebo strúhanke. Mäso pečte ako klasické fašírky na rozpálenom oleji z každej strany do zlatista.

Omáčku si pripravíte jednoducho. Jednu cibuľu si nakrájajte na polkrúžky, osmažte ju do zlatista na oleji a zalejte paradajkovým pretlakom a vodou v pomere 1:1. Do omáčky potom pridajte soľ a korenie, ak máte radi sladšie, môžete aj cukor a bobkový list. Vložte mäsové guľky do omáčky a varte 20 minút. Prajeme dobrú chuť

zdroj: babskeveci.sk (M)

Chutil ti tento recept?

komentárov

x