Terchovské úhrabky

Loading...
(0 / 5)

Klasické slovenské jedlá majú množstvo obľúbencov, no niektoré možno nepoznáte. Ak by ste chceli vyskúšať niečo iné ako halušky, možno by ste mohli ochutnať aj úhrabky.

Na úhrabky budeme potrebovať

  • zemiaky
  • vegetu
  • rasca
  • soľ
  • cibuľu
  • prerastanú slaninu
  • trochu mlieka
  • kyslú kapustu

Úhrabky si pripravíme nasledovne

  • Zemiaky si nakrájame na kúsky. Ochutíme si ich rascou, vegetou a soľou a dáme variť.
  • Medzitým si nakrájame cibuľku na kúsky a opražíme. Potom si nakrájame slaninu a tiež opražíme. Môžeme pridať trošku mlieka a spolu osmažiť.
  • Následne si zemiaky popučíme, ale len trochu a pridáme k nim cibuľu, slaninu a kyslú kapustu. Všetko premiešame a máme.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x