Paella je veľmi obľúbené jedlo, ktoré sa dostáva aj do našich končín. Pripraviť si ju môžete jednoducho aj doma a postačí vám len pár ingrediencií, ktoré máte bežne doma. Vyskúšajte tento jednoduchý recept.
Na kuraciu paellu budeme potrebovať
- kuracie stehná bez kostí
- 1 liter vývaru alebo bujónu
- olivový olej
- paprika
- trošku šafránu
- soľ
- čierne korenie
- 1 ČL mletá červená paprika
- 2 strúčiky cesnaku
- konzerva krájaných paradajok
- 2 PL paprikovej pasty
- zelená fazuľka
- citrón
- ryža (asi 400 gramov)
Kuraciu paellu si pripravíme nasledovne
- Najprv si zohrejeme vývar spolu so šafranom.
- Následne si ohrejeme olej v panvici a keď je horúci, opečieme si nakrájané stehná.
- Mäso si podľa potreby posolíme a pokoreníme, pridáme mletú papriku a restujeme na panvici. Mäso však nezabudneme otáčať.
- Medzitým si nakrájame červenú papriku, paradajky, nasekáme si cesnak, a potom to všetko aj s fazuľou pridáme k mäsu.
- Potom zalejeme vývarom a zasypeme ryžou.
- Dáme pozor na to, aby bola ryža ponorená.
- Plameň si stiahneme a varíme, kým ryža všetko neabsorbuje.
- Potom všetko vypneme a necháme postáť.
- Pred podávaním pokvapkáme citrónom.