Kung-pao patrí medzi obľúbené jedlá, ktoré si určite raz za čas aj vy dávate v ázijských bistrách. Môžete si ho však z pár surovín predstaviť aj doma, a to nepotrebujete nič špeciálne. Jednoduchý recept zverejnil na svojom instagrame David Vonášek a je skutočne vynikajúci.
Na kuracie kung-pao budeme potrebovať
- 300 gramov kuracích pŕs
- mrkvu
- červenú cibuľu
- červenú papriku
- hrsť jarnej cibuľky
- 3 strúčiky cesnaku
- 80 gramov nesolených arašidov
- 6 PL sójovej omáčky
- 2 PL a 2 ČL škrobu
- soľ
- čierne korenie
- čili
- sezamové semiačka
- olej
Kuracie kung-pao si pripravíme nasledovne
- Najprv si mrkvu nakrájame na rezance a cesnak na tenké plátky. Následne papriku na kocky, na hrubšie kúsky jarnú cibuľku a červenú cibuľu na mesiačiky. Mäso si nakrájame na kocky.
- Kuracie mäso si osolíme, okoreníme a obalíme v dvoch lyžiciach škrobu.
- Následne si rozpálime panvicu. Keď bude horúca, pridáme asi štyri lyžice oleja, pár sekúnd počkáme a vložíme mäso.
- Potom rýchlo premiešame tak, aby sa zatiahlo a opečieme. Dáme pozor, aby nepustilo vodu, nepečieme ani do zlata.
- Potom mäso dáme z panvice preč a pridáme do nej mrkvu, asi minútu pečieme a pridáme cibuľu, cesnak, pridáme mäso a následne ďalšiu zeleninu, arašidy, čili a asi dve minútky pečieme.
- Potom pridáme sójovú omáčku, ktorú si zmiešame s pol hrnčekom vody a dvomi lyžicami škrobu.
- Asi minútu varíme, potom odstavíme a pridáme jarnú cibuľku.
- Najlepšie to chutí s ryžou. Posypeme sezamovými semiačkami.