Možno sa vám v horúcich letných dňoch nechce príliš piecť, no napriek tomu by ste mohli vyskúšať niečo ľahké a osviežujúce, kedy sa nemusíte zaoberať vážením a stačí vám len hrnček. Napríklad lahodnú jahodovú bublaninu.
Na jahodovú bublaninu budeme potrebovať
Hrnčekovú bublaninu si pripravíme nasledovne
- Vajíčka, cukor a vanilkový cukor si vyšľaháme do peny.
- Pridáme olej, ktorý poriadne premiešame, a potom pridáme jogurt a mlieko. Znova poriadne premiešame.
- Následne vysypeme do zmesky múku a prášok do pečiva. Nezabudneme premiešať naozaj dôkladne, aby bol prášok do pečiva všade rovnomerne.
- Cesto vylejeme na vymastený plech (alebo použijeme papier na pečenie) a rovnomerne ukladáme jahody.
- Pečieme vo vyhriatej rúre 40 minút na 180 stupňov. Na záver môžeme posypať práškovým cukrom.