Pečené rebierka s ostrou omáčkou

Loading...
(0 / 5)

Chystáte sa na poslednú grilovačku, alebo chcete jednoducho manželovi pripraviť niečo naozaj chlapské? Vyskúšajte recept na grilované rebierka s fantastickou ostrou omáčkou. Táto omáčka chutí každému poriadnemu chlapovi a bude vás za ňu nosiť na rukách.

Budete potrebovať:

500g bravčových rebierok

soľ a korenie podľa chuti

cesnakový prášok podľa chuti

bazalka podľa chuti

120 ml ostrého kečupu

1 PL octu

1 PL kryštálového alebo hnedého cukru

Postup prípravy:

Rebierka opláchnite a osušte, odstráňte nepekné časti z mäsa. Rebierka dobre osoľte a okoreňte a zabaľte do alobalu. Pečte ich pri teplote 180 stupňov približne 2 hodiny.

Medzitým si pripravte omáčku. V miske si zmiešajte všetky koreniny, soľ a kečup, pridajte ocot a cukor. Všetko dobre premiešajte. Po upečení rebierka v omáčke poriadne ponamáčajte a dajte späť  do alobalu.

Omáčku, ktorá vám zvýši, jednoducho vylejte do alobalu k mäsu. Rebierka zabaľte a položte na pekáč. Dopečte už len v režime grilovania približne 10 minút. Prajeme dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (M)

Chutil ti tento recept?

komentárov

x