Svadobná sezóna sa pomaly blíži a možno aj vás vaša neter, vnučka alebo len rodinná známa požiadala, aby ste niečo napiekli. Miesto toho, aby ste sa snažili vymyslieť niečo originálne, vyskúšajte túto klasiku. Svadobný tvarohový koláč – recept nám poslala pani Eva.
Na svadobný tvarohový koláč budeme potrebovať
- 360 gramov hladkej múky
- 100 gramov práškového cukru
- 200 gramov palmarínu
- 1 vanilkový cukor
- 1 prášok do pečiva
- štyri žĺtka
Na plnku
- 1 kilogram tvarohu
- 80 gramov masla
- 250 gramov práškového cukru
- 100 gramov hrozienok
- 1 vanilkový cukor
- 4 bielka
- dva žĺtky
Na vrchnú vrstvu
- 5 žĺtkov
- 150 gramov práškového cukru
- 150 gramov polohrubej múky
- 7 bielok
Svadobný tvarohový koláč si pripravíme nasledovne
- Vypracujeme si cesto z hladkej múky, cukru, palmarínu a prášku do pečiva, pridáme štyri žĺtka. Cesto vypracujeme a pokryjeme nim dno plechu.
- Potom si pripravíme plnku. Tvaroh, maslo, hrozienka, žĺtky a vanilkový cukor zmiešame. Pridáme sneh s cukrom a natrieme rovnomerne na spodok.
- Potom si pripravíme hornú vrstvu zo žĺtkov, cukru, polohrubej múky a bielok. Z bielok si vyšľaháme sneh a pridávame postupne cukor a žĺtky. Zľahka vmiešame múku a vrchné cesto dáme na tvarohovú plnku.
- Pečieme na 180 stupňov 45 minút.