Plnené perníky

Loading...
(3 / 5)

Perníčky či medovníčky nesmú určite chýbať na žiadnom sviatočnom stole. V tomto roku si ich však môžete pripraviť aj trochu inak. Vyskúšajte tento recept, ktorý sme našli na sociálnych sieťach.

Na plnené perníky budeme potrebovať

  • 650 gramov hladkej múky
  • 400 gramov práškového cukru
  • 1 PL škorice
  • 1 PL sódy bikarbóny
  • 140 gramov medu
  • 4 vajcia
  • 1 PL perníkového korenia
  • lekvár
  • čokoládu

Plnené perníky si pripravíme nasledovne

  • Vajcia, cukor, sódu bikarbónu a koreniny si spolu zmiešame a vypracujeme cesto. Potom pridáme med, 420 gramov múky a zase vypracujeme.
  • Zmes dáme odložiť do chladničky na celú noc. Druhý deň si múku, ktorá nám zostala, vysypeme na dosku a zapracujeme.
  • Potom vyvaľkáme na tenko a vykrajujeme. Pečieme na 200 stupňoch asi 6 minút.
  • Keď sú vychladnuté, naplníme ich a spájame lekvárom.
  • Potom rozpustíme čokoládu a perníčky polejeme.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x