Stále mäkké medovníky

Loading...
(3.3 / 5)

Vianoce sa už skutočne blížia a s nimi sú jednoducho spojené medovníčky, a to ako ich vôňa, tak aj chuť. Vďaka tomuto receptu však budú mäkké hneď po dopečení.

Na stále mäkké medovníky budeme potrebovať

  • 600 gramov hladkej múky
  • 250 gramov práškového cukru
  • 40 gramov kakaa
  • 2 ČL sódy bikarbóny
  • 2 ČL perníkového korenia
  • 150 gramov medu (najlepšie domáceho)
  • 50 gramov masla
  • 4 vajcia (žĺtka na cesto, bielka na polevu)
  • 80 mililitrov mlieka

Stále mäkké medovníky si pripravíme nasledovne

  • Múku, cukor a ďalšie suché ingrediencie si preosievame, aby neboli hrudky.
  • Vajíčka, mlieko a med si zohrejeme a všetko spolu premiešame na cesto.
  • Jeden deň necháme cesto odstáť v izbovej teplote. Na druhý deň cesto rozvaľkáme.
  • vykrajujeme medovníčky, ktoré potom poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme na 180 stupňov asi 7 minút.
  • Po vybratí potrieme vajíčkom.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x