Vianoce sa už skutočne blížia a s nimi sú jednoducho spojené medovníčky, a to ako ich vôňa, tak aj chuť. Vďaka tomuto receptu však budú mäkké hneď po dopečení.
Na stále mäkké medovníky budeme potrebovať
- 600 gramov hladkej múky
- 250 gramov práškového cukru
- 40 gramov kakaa
- 2 ČL sódy bikarbóny
- 2 ČL perníkového korenia
- 150 gramov medu (najlepšie domáceho)
- 50 gramov masla
- 4 vajcia (žĺtka na cesto, bielka na polevu)
- 80 mililitrov mlieka
Stále mäkké medovníky si pripravíme nasledovne
- Múku, cukor a ďalšie suché ingrediencie si preosievame, aby neboli hrudky.
- Vajíčka, mlieko a med si zohrejeme a všetko spolu premiešame na cesto.
- Jeden deň necháme cesto odstáť v izbovej teplote. Na druhý deň cesto rozvaľkáme.
- vykrajujeme medovníčky, ktoré potom poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme na 180 stupňov asi 7 minút.
- Po vybratí potrieme vajíčkom.