Keď sme prvýkrát ochutnali túto tradičnú ruskú polievku, okamžite sme sa do nej zamilovali. Je veľmi podobná ukrajinskému boršču, no príprava nie je ani zďaleka taká zdĺhavá. Potrebovať budete základné suroviny, ktoré máte vždy doma. Vyskúšajte tento recept a určite nám dajte vedieť, ako vám polievka chutila.
500 g hovädzie predné
500 gramov kyslej kapusty aj so šťavou
1 veľkú cibuľu
2 mrkvy
1 petržlen
pár strúčikov cesnaku
100 gramov húb
soľ, korenie
bobkový list
kyslá smotana
paradajkový pretlak
Do väčšieho hrnca si dáme variť mäso a koreňovú zeleninu s bobkovým listom. Varíme, kým nám nevznikne tradičný silný vývar. V druhom hrnci si speníme cibuľku a pridáme kyslú kapustu so šťavou, pridáme paradajkový pretlak a osolíme, okoreníme. Dusíme aspoň 15 minút.
Zmes kyslej kapusty a pretlaku prilejeme k vývaru a celú polievku, pridáme huby, prelisovaný cesnak a varíme pokojne ešte hodinu. Na záver pridáme celú jednu smotanu a necháme povariť ešte asi 5 minút. Pridáme pokrájané vyvarené mäso a ak je potrebné, na záver dochutíme. Podávame s chlebíkom. Dobrú chuť.
babskeveci.sk (Lucia M.)
Pri príprave dusenej kapusty s paradajkovým pretlakom môžete na cibuľke najskôr podusiť 200 gramov mletého hovädzieho mäsa. Polievka bude hustejšia a niekomu táto verzia chutí viac.