Haruľa patrí medzi obľúbené tradičné jedlo, ktoré milujú mnohí Slováci. Avšak, je jasné, že to nie je príliš zdravé. Haruľa je skôr ťažký a mastný pokrm, ktorý si však môžete pripraviť aj zdravšie. Táto verzia vás možno poteší.
Na zdravšiu verziu harule budeme potrebovať
Zdravšiu verziu harule si pripravíme nasledovne
- Namočíme si semiačka, ktoré necháme poriadne napuchnúť. Potom si očistíme a nastrúhame zemiaky, pretlačíme cesnak.
- Pridáme ďalšie ingrediencie, ako keby sme robili klasickú haruľu, teda soľ, rascu, majorán, korenie a pár lyžíc celozrnnej múky, podľa potreby.
- Potom pridáme chia semienka aj s tekutinou, v ktorej sú. V prípade potreby ešte dosypeme múku. Cesto premiešame a necháme chvíľu postáť.
- Pečieme na oleji z oboch strán do zlata.