Ak si predstavíte klasické jedlá, určite vám medzi nimi zarezonuje aj zemiakový prívarok. Nie každý ho má rád, no keď ste dospelý, práve tieto jedlá si zase zamilujete, hlavne keď sú ako od starej mamy.
Na fašírky budeme potrebovať
Fašírky si pripravíme nasledovne
- Pokrájame si cibuľu a pritlačíme cesnak. Pridáme do mletého mäsa spolu s korením, soľou a trochou chleba.
- Potom pridáme mrazenú zeleninu a trochu chleba. Vytvarujte bochníky, ktoré dáte na plech potretý olivovým olejom. Pečte na 200 stupňov.
Na zemiakový prívarok budeme potrebovať
Zemiakový prívarok si pripravíme nasledovne
- Zemiaky si nakrájame na malé kúsky, pridáme bobkový list a soľ, necháme variť do mäkka.
- Prilejeme mlieko, posekaný kôpor podľa chuti, cukor a ocot.