Brownies s arašidovým maslom

Loading...
(3.9 / 5)

Brownies je originálny koláč, ktorý je hutný, plný čokolády a poviem vám, je to riadna kalorická bomba. To však len v prípade, že postupujete podľa originálneho receptu, kde je naozaj veľa čokolády, až príliš veľa cukru a možno až príliš veľa múky. Dnes si upečieme brownies trochu inak. Nepotrebujete zložité postupy a ani veľa surovín. Skvelou surovinou navyše je práve arašidové maslo.

Budeme potrebovať:

100 gramov horkej čokolády

80 gramov masla

80 gramov cukru

štipka soli

2 vajíčka

60 gramov hladkej múky

15 gramov holandského kakaa

150 gramov arašidového masla

50 gramov masla

2 lyžice práškového cukru

Postup:

V mikrovlnke si najskôr roztopíme maslo s čokoládou a cukrom. Hmotu dobre premiešame, aby nám vznikla konzistentná čokoládová hmota. Do čokolády rozbijeme dve vajíčka a rozmixujeme ručným mixérom. Postupne pridávame múku a kakao. Vzniknúť by nám malo husté čokoládové cesto. Pripravíme si formu na pečenie. Najlepšia je štvorcová menšia. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Medzitým zapneme rúru na 180 stupňov Celzia.

V miske si mixérom vyšľaháme arašidové maslo spolu s maslom a práškovým cukrom. Hladkú hmotu po lyžiciach primiešame k čokoládovému cestu. Pomôžeme si nožom, aby nám vznikol tzv. mramorový efekt. Brownies pečieme na 180 stupňoch asi 20-25 minút. Dávame pozor, aby sa nám koláč príliš neprepiekol. Dobrú chuť.

 (Lucia M.)

Chutil ti tento recept?

komentárov

x