Brownies je originálny koláč, ktorý je hutný, plný čokolády a poviem vám, je to riadna kalorická bomba. To však len v prípade, že postupujete podľa originálneho receptu, kde je naozaj veľa čokolády, až príliš veľa cukru a možno až príliš veľa múky. Dnes si upečieme brownies trochu inak. Nepotrebujete zložité postupy a ani veľa surovín. Skvelou surovinou navyše je práve arašidové maslo.
100 gramov horkej čokolády
80 gramov masla
80 gramov cukru
štipka soli
2 vajíčka
60 gramov hladkej múky
15 gramov holandského kakaa
150 gramov arašidového masla
50 gramov masla
2 lyžice práškového cukru
V mikrovlnke si najskôr roztopíme maslo s čokoládou a cukrom. Hmotu dobre premiešame, aby nám vznikla konzistentná čokoládová hmota. Do čokolády rozbijeme dve vajíčka a rozmixujeme ručným mixérom. Postupne pridávame múku a kakao. Vzniknúť by nám malo husté čokoládové cesto. Pripravíme si formu na pečenie. Najlepšia je štvorcová menšia. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Medzitým zapneme rúru na 180 stupňov Celzia.
V miske si mixérom vyšľaháme arašidové maslo spolu s maslom a práškovým cukrom. Hladkú hmotu po lyžiciach primiešame k čokoládovému cestu. Pomôžeme si nožom, aby nám vznikol tzv. mramorový efekt. Brownies pečieme na 180 stupňoch asi 20-25 minút. Dávame pozor, aby sa nám koláč príliš neprepiekol. Dobrú chuť.
(Lucia M.)