Rýchla a chutná večera, ktorá bude chutiť aj tým najvyberanejším stolovníkom? Kurací kastról zapečený so zemiakmi je tou správnou voľbou, ak sa vám nechce vymýšľať, čo by ste svojim blízkym pripravili, aby boli spokojní.
500g kuracích pŕs
2 mrkvy
1 cibuľu
2-3 väčšie zemiaky
1vajce
slnečnicový olej podľa chuti
sezam podľa chuti
soľ a korenie podľa chuti
kôpor podľa chuti
Kuracie prsia očistite a opláchnite a nakrájajte ich na plátky. V miske ich zmiešajte so soľou a korením. Zemiaky, cibuľu a mrkvu si nakrájajte na tenšie plátky. V panvici s olejom osmažte cibuľu a mrkvu do zlatista, potom k nim pridajte na krátku chvíľku zemiaky.
Pekáč si vymastite olejom na jeho dno dajte osolené kuracie plátky a tie potrite rozšľahaným vajíčkom. Navrch kuraťa dajte zeleninovú zmes. Tento postup môžete opakovať aj na striedačku. Na vrstvu mäsa s vajcom dajte vrstvu zeleniny a opäť. Vrch posypte sezamovými semiačkami a kôprom a prikryte alobalom. Pečte v rúre vyhriatej na 180 stupňov približne 30-40 minút, potom zvýšte teplotu na 220 stupňov a pečte ešte 10 minút. Prajeme dobrú chuť!
(M), sovkusom.ru