Sezóna čerstvej domácej zeleniny vrcholí. Paradajky aj papriky dozrievajú, a aj preto prišiel čas na obľúbené domáce lečo. Pripraviť si môžete čerstvé, prípadne zavárané, ktoré budete mať po ruke počas celej zimy. Príprava je jednoduchá a výsledok chutný, sezónny a hlavne plný vitamínov.
Na najlepšie domáce lečo budeme potrebovať:
Najlepšie domáce lečo pripravíme nasledovne:
- Paradajky najskôr blanšírujeme a teda odstránime z nich šupky. Stačí, keď ich na pár minút ponoríme do horúcej vody. Kto nechce, šupky sa nemusí zbavovať. Následne si paradajky spolu s paprikami očistíme od striedky a nakrájame na malé kúsky.
- Cibuľu si taktiež nakrájame nadrobno a speníme ju na masle. Následne pridáme pokrájané paradajky a papriky a restujeme. Dochutíme soľou, korením a mletou paprikou. Kto chce, môže pridať na vyváženie chuti aj trochu cukru. Zeleninu restujeme, kým nepustí šťavu.
- Na panvici vedľa si dobre opečieme klobásu alebo špekačku či párok. Zeleninu restujeme tak, aby nezmäkla úplne, mala by ostať chrumkavá. Na záver k nej prilievame rozšľahané vajíčka a premiešame tak, aby sa nám vajíčko urobilo. Podávame na vrchu s klobásou. Dobrú chuť.