Je šťavnatý a plný tvarohu a ovocia. Tento koláčik si zamiluje každý, kto má rád niečo svieže namiesto ťažkých maslových krémov. Sezóna černíc a čučoriedok vrcholí, preto ich môžete použiť do receptu. Kto chce, môže radšej zvoliť maliny alebo jahody. U nás doma však máme najradšej práve čučoriedky.
Na hrnčekový tvarohový koláč budeme potrebovať:
Na cesto
Na plnku
Hrnčekový tvarohový koláč pripravíme nasledovne:
- Objem hrnčeka je v tomto prípade 3,5 dcl, kto chce, môže použiť aj klasický dvoj decový, no potom je potrebné zvoliť si aj o trochu menší plech. Pri väčšom hrnčeku pripravujeme koláč na klasický plech.
- Všetky suroviny na cesto si vymiešame v miske. Plnku si pripravíme tak, že tvaroh vymiešame s vanilkovým cukrom, pudingom cukrom, kyslou smotanou a vajcami. Na záver dochutíme citrónovou kôrou.
- Na vymastený plech si vylejeme polovicu cesta. Na cesto navrstvíme tvarohovú plnku a na ňu pridáme čerstvé čučoriedky. Kto nemá, pokojne môže dať aj mrazené, no nechajte ich chvíľu rozmraziť, aby neboli plné vody.
- Následne vylejeme aj druhú polovicu cesta. Koláč pečieme pri teplote 180 stupňov asi 35-40 minút, záleží aj od rúry. Upečený koláč necháme dobre vychladnúť a nakrájame. Skladovať ho môžeme v chladničke. Dobrú chuť.