Grilovaný losos so zemiakovou kašou a omáčkou

Loading...
(5 / 5)

Dostali ste chuť na lososa? Jeho príprava je naozaj jednoduchá, len málokedy sa stane, že sa pri recepte niečo pokazí. V tomto prípade platí, že v jednoduchosti je krása. Pri lososovi stačí použiť čerstvé bylinky, trochu masla a môžete ho grilovať alebo piecť v rúre. Dnes si ukážeme vynikajúci spôsob prípravy.

losos.jpg“ alt=““ width=“1161″ height=“610″ /> Foto: pxhere

Na lososa so zemiakovou kašou a omáčkou budeme potrebovať:

Na omáčku:

Lososa si pripravíme nasledovne:

  • Ak sa chystáme rybu pripravovať v kontaktnom grile niekde vonku, ide o ideálny spôsob. Losos je dobre prepečený a chutnejší. Kto však má k dispozícii grilovaciu panvicu, môže si ho ugrilovať aj doma. Prípadne, lososa môžete dať aj upiecť do rúry.
  • Lososa si umyjeme, utrieme papierovými utierkami a osolíme a okoreníme. Pridáme bylinky a trošku citrónovej šťavy. Osobne najradšej bylinky najskôr posekám v mažiari spolu s troškou masla, aby mi vznikla voňavá marináda. Lososa grilujeme kožou dole, z vrchu môžeme panvicu aj prikryť. Hotový je asi po 12 minútach.
  • Medzitým si pripravíme omáčku. Na panvicu dáme trochu masla, na ktorom orestujeme zľahka cesnak. Pridáme smotanu, horčicu a med, dochutíme citrónovou šťavou, soľou a korením. Privedieme k varu a keď nám trošku omáčka zhustne, odstavíme. Zemiaky na kašu klasicky uvaríme a popučíme spolu s mliekom a maslom. Podávame pokojne aj s čerstvou zeleninou. Dobrú chuť.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x