Malinový zákusok padne vhod ako jarné či letné osvieženie. Nemusíte ho piecť, tuhne v chladničke a poteší všetkých milovníkov ovocných dobrôt. Ak nemáte maliny, pokojne použite jahody, čučoriedky alebo kombináciu lesného ovocia. Tento koláčik je neodolateľný.
Na nepečenú malinovú tortu budeme potrebovať:
Na korpus
- 2 balenia bebe keksov
- 125 gramov masla
Na čokoládovú vrstvu
- 125 ml smotany na šľahanie
- 100 gramov bielej čokolády
Na krémovú vrstvu
Na ovocnú vrstvu
Nepečenú malinovú tortu pripravíme nasledovne:
- Najskôr si pripravíme korpus. Keksy rozmixujeme a zalejeme maslom. Túto hmotu natlačíme do okrúhlej formy na spodok a môžeme dať na chvíľu stuhnúť do chladničky. Medzitým si roztopíme bielu čokoládu a smotanu na šľahanie. Čokoládovo-smotanovú vrstvu nalejeme na korpus a opäť dáme stuhnúť.
- Vyšľaháme si krém. Smotany spolu so stužovačom vyšľaháme do hustého krému a na záver pridávame aj mascarpone. Osladíme podľa chuti, niekedy pridávam aj šťavu z citróna, keď chcem mať sviežejšiu chuť a maliny alebo iné ovocie sú dosť sladké. Krém navrstvíme do formy a opäť dáme do chladničky.
- Posledná vrstva je želatína, ktorú si uvaríme vo vode podľa návodu. Na krémovú vrstvu naukladáme čerstvé maliny a zalejeme želatínou. Opäť dáme do chladničky, tentokrát už na dlhší čas, ideálne aj na noc. Dobrú chuť.