Čokoládový koláč zo 4 surovín hotový za 10 minút

Loading...
(3.2 / 5)

Všetko, čo budete potrebovať pri tomto recepte sú 4 ingrediencie, no na múku zabudnite. Jednoduchý čokoládový koláč môžete na vrchu dozdobiť polevou, posypať do práškovým cukrom a podávať so zmrzlinou, ovocím alebo jogurtom. Konzistenciou pripomína čokoládovú penu alebo vláčnu tortu. Vyskúšate?

Na čokoládový koláč budeme potrebovať:

  • 225 gramov masla
  • 70 gramov tmavej čokolády
  • 7 vajec
  • 100 gramov cukru

Čokoládový koláč pripravíme nasledovne:

  • Maslo a čokoládu si rozpustíme v mikrovlnnej rúre alebo vo vodnom kúpeli. Hmotu necháme trochu vychladnúť, aby sa nám s vajíčkami nezrazila. V miske si vyšľaháme vajcia s cukrom.
  • Následne po troškách pridávame čokoládovú hmotu. Do formy dáme papier na pečenie a hmotu vylejeme rovnomerne. Zakryť ju môžeme alobalom. Formu dáme na plech a prilejeme naň aj vriacu vodu, bude sa piecť v horúcom kúpeli.
  • Pečieme pri teplote 150 stupňov asi 30 minút. Okraje by mali byť upečené, stred mierne trasľavý ako pri cheesecakeu. Na záver už len poprášime cukrom a podávame. Dobrú chuť.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x