Chystáte sa aj tento rok ozdobiť medovníky? S polevou to často býva trochu problematické. Po chvíli zdobenia sa nám vždy cukor akosi roztopil, poleva sa roztekala a nebola krásna snehová a pevná. Pripravili sme aj článok s radami od vás. Možno vám tento rok uľahčia prácu.
Všetky tipy nájdete v našom článku:
Najlepšie polevy na medovníky
Prejsť na recept
Na prípravu budeme potrebovať:
- 1 bielok
- 150 gramov práškového cukru
- 1 ČL citrónovej šťavy (niekto nepridáva)
Postup:
- Práškový cukor si najskôr preosejeme do misky. Žĺtok oddelíme od bielka a môžeme ho odložiť napríklad na prípravu vaječného likéru. Bielko pridáme k cukru. Premiešame a môžeme aj vyšľahať, pripadne použiť metličku.
- Pridáme aj trochu citrónovej šťavy a miešame, kým nie je poleva krásne hustá. Ak by sa vám nezdala konzistencia, vždy ju môžete meniť. Ak chcete polevu hustejšiu, pridajte cukor. Ak chcete naopak redšiu, pridajte bielko. Polevu dáme do vrecúška a zdobíme.