Klasické fúkané rožky nemôžu na sviatočnom stole chýbať. Najväčší problém býva keď ich vyberáme po upečení z formičiek. Každej z nás sa už stalo, že bola upečená várka zničená, pretože popraskali alebo nám prihoreli. Prinášame overený recept, s ktorým sa podaria aj tým, čo ich idú skúšať prvýkrát.
Fúkané kokosové rožky
Na prípravu budeme potrebovať:
- 250 gramov práškového cukru
- 100 gramov hladkej múky
- 125 gramov HERA
- 100 gramov strúhaného kokosu
- 1/2 ČL sódy bikarbóny
- čokoláda
Postup:
- Pripravíme si všetky suroviny okrem čokolády a v miske vypracujeme cesto. Zabalíme ho do fólie a necháme asi 30 minút v chladničke odpočívať. Pripravíme si formičky, do ktorých následne cesto povtláčame.
- Nemusíme ich vymastiť ani vysypávať múkou. Plníme ale len do polovice formičky, nie úplne doplna. Pripečení sa pekne nafúknu. Pečieme pri teplote 170 stupňov, kým nie sú zlatisté na povrchu, asi 10-12 minút.
- Dajte si pozor a rúru pri pečení neotvárajte. Tiež dajte pozor na vysokú teplotu, kokos zvykne prihárať. Keď nám rožteky vychladnú, vyklopíme ich a necháme na izbovej teplote asi hodinku. Následne oba konce namáčame do roztopenej čokolády. Dobrú chuť.