Bravčové so zapekanou zeleninou a syrom

Loading...
(3.7 / 5)

Netradičný recept už na prvý pohľad prezrádza, že pôjde o vynikajúcu večeru, či slávnostný obed. Kus bravčového karé v celosti narezaný do hrebeňového tvaru vyplneného zeleninou a syrom sľubuje kulinársky zážitok. Necháte sa zlákať?

Budete potrebovať:

750g bravčového karé (môžete však použiť aj iný kúsok)

5 PL grilovacieho korenia

2 PL horčice

100g cibule

4 väčšie paradajky

2 PL slnečnicového oleja

100g šampiňónov

¼ ČL soli

¼ ČL čierneho korenia

3 PL červeného vína

100g tvrdého syra

½ jablkového octu, alebo muštu

Postup prípravy:

Mäso si v celosti umyte a osušte, urobte na ňom zárezy do ¾ hĺbky. Hrúbka medzi zárezmi by nemala presiahnuť 2 cm.

takprosto.cc

Mäso dajte do hlbšej misy a namarinujte ho v horčici a grilovacom korení. Nezabudnite marinádu dostať aj do zárezov, aby bolo mäso rovnomerne ochutené. Takto ho dajte do chladničky na 2 hodiny, misku s marinádou nezabudnite prekryť.

takprosto.cc

Medzitým si pripravte zeleninu. Načistite si cibuľu a narežte ju na krúžky, pridajte soľ, čierne korenie a jablkový ocot, nechajte v marináde cibuľu odstáť asi 10 minút. Medzitým si očistite šampiňóny a nakrájajte ich na plátky. To isté urobte s rajčinami.

takprosto.cc

Mäso vyberte z chladničky a do zárezov naukladajte cibuľu, rajčiny a šampiňóny. Posoľte a okoreňte aj zvrchu a zvrchu mäso zľahka prelejte olejom. Dajte ho piecť do rúry vyhriatej na 200 stupňov na 45 minút. Po tomto čase mäso vyberte a zasypte ho tvrdým strúhaným syrom. Nechajte zapekať ešte 5-10 minút a potom krájajte. Prajeme dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (M), takprosto.cc

Chutil ti tento recept?

komentárov

x