Netradičný recept už na prvý pohľad prezrádza, že pôjde o vynikajúcu večeru, či slávnostný obed. Kus bravčového karé v celosti narezaný do hrebeňového tvaru vyplneného zeleninou a syrom sľubuje kulinársky zážitok. Necháte sa zlákať?
750g bravčového karé (môžete však použiť aj iný kúsok)
5 PL grilovacieho korenia
2 PL horčice
100g cibule
4 väčšie paradajky
2 PL slnečnicového oleja
100g šampiňónov
¼ ČL soli
¼ ČL čierneho korenia
3 PL červeného vína
100g tvrdého syra
½ jablkového octu, alebo muštu
Mäso si v celosti umyte a osušte, urobte na ňom zárezy do ¾ hĺbky. Hrúbka medzi zárezmi by nemala presiahnuť 2 cm.
Mäso dajte do hlbšej misy a namarinujte ho v horčici a grilovacom korení. Nezabudnite marinádu dostať aj do zárezov, aby bolo mäso rovnomerne ochutené. Takto ho dajte do chladničky na 2 hodiny, misku s marinádou nezabudnite prekryť.
Medzitým si pripravte zeleninu. Načistite si cibuľu a narežte ju na krúžky, pridajte soľ, čierne korenie a jablkový ocot, nechajte v marináde cibuľu odstáť asi 10 minút. Medzitým si očistite šampiňóny a nakrájajte ich na plátky. To isté urobte s rajčinami.
Mäso vyberte z chladničky a do zárezov naukladajte cibuľu, rajčiny a šampiňóny. Posoľte a okoreňte aj zvrchu a zvrchu mäso zľahka prelejte olejom. Dajte ho piecť do rúry vyhriatej na 200 stupňov na 45 minút. Po tomto čase mäso vyberte a zasypte ho tvrdým strúhaným syrom. Nechajte zapekať ešte 5-10 minút a potom krájajte. Prajeme dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (M), takprosto.cc