Aj vy ich vždy obzeráte v obchode, no potom uznáte, že cena je vysoká a radšej si kúpite obyčajnú čokoládu alebo keksy ku káve? Marlenka guličky si môžete pripraviť aj doma, je to jednoduchšie, ako by ste si mysleli. Sú nepečené, mäkké a lahodné. U nás doma veľký hit.
Budeme potrebovať:
- 350 gramov medových plátov
- 8 PL vlašských orechov
- 1 salko
- 170 gramov masla
- 1 PL medu
Postup:
- Medové pláty si v mixéri rozmixujeme na hladkú hmotu. Presypeme do misky a pridáme pomleté vlašské orechy. Všetko dobre premiešame a trošku si necháme v miske bokom.
- V tejto zmesi budeme obaľovať hotové guličky. K zvyšnému základu si pridáme maslo izbovej teploty a salko spolu s medom. Ak chcete, pokojne pridajte aj trošku rumu alebo vaječného likéru.
- Hmotu si vymiešame a ak je redšia, pridáme viac orieškov alebo plátov, prípadne ak je hustejšia, dáme trošku vody. Rukami vypracujeme guličky a každú jednu obalíme v hmote, ktorú sme si na začiatku odložili. Guličky naukladáme do košíčkov a skladujeme v chladničke. Dobrú chuť.