Máte doma prezreté banány, ktoré je na čase spotrebovať? Pridajte ich do koláča. Takto to väčšinou dopadne u nás, keď sú banány dlhšie na stole a už by ich aj tak nikto nezjedol. Jednoduchý čokoládový koláčik napiekla pani Mária a vyzerá naozaj chutne.
Na banánovo-čokoládový koláč budeme potrebovať:
- 200 gramov hladkej múky
- 50 gramov mletých orechov
- 2 PL kakao
- 1 prášok do pečiva/alebo do perníka
- 150 gramov cukru
- 1 vanilkový cukor
- 2 vajíčka
- 100 ml oleja
- 100 ml pomarančovej šťavy
- 3 prezreté banány
Poleva
- 100 gramov čokolády
- 100 gramov masla
Postup:
- Banány si popučíme a zmiešame ich spolu so všetkými surovinami v miske. Cesto nemá byť ani husté a ani riedke, ale také akurát. Vylejeme ho na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Kto chce, môže plech a j vymastiť maslom a vysypať múkou. Koláč pečieme pri teplote 200 stupňov asi 20-25 minút. Keď nám upečený trochu vychladne, potrieme ho džemom a čokoládovou polevou a môžeme dozdobiť banánom. Dobrú chuť.